Nestor kinnitas Ungari presidendile ja parlamendi spiikrile, et tugeva rändesurve alla jäänud riikide mured on meile mõistetavad ning lisas, et Eesti on valmis neid riike aitama. Mõne aasta eest saabus Ungarisse paartuhat põgenikku, möödunud aastal ligi 40 000, käesoleval aastal on Ungarisse jõudnud juba üle 320 000 põgeniku, teatas riigikogu pressitalitus.

Samuti tõdes riigikogu esimees kohtumistel, et rahvusvaheline avalikkus peab jätkuvalt hoidma luubi all Ukrainas toimuvat sõda, sest see mõjutab kogu Euroopa julgeolekut. Mõlemad pooled kinnitasid NATO ja kollektiivkaitse tähtsuse kasvu uues julgeolekuolukorras. Riigikogu esimees tänas Ungarit Balti õhtuturbesse panustamise eest.
„Olukord Euroopas on palju tõsisem kui me tahaks,“ lausus Nestor. „Oluline on teineteise probleeme mõista ja üksteist aidata.“

Samuti arutas Nestor Ungari presidendi ja parlamendi spiikriga kahe riigi saatkondade taasavamist Budapestis ja Tallinnas.

Nestor kohtus eile alanud kahepäevase visiidi käigus ka Ungari parlamendi väliskomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoniga liikmetega ning külastas Eesti Instituudi Budapesti esindust.

Riigikogu esimeest saadavad Ungari visiidil Riigikogu liikmed Mailis Reps ja Kalle Laanet.