Välisminister Paeti sõnul pakub Omaan Eesti ettevõtjatele huvi IT ning energeetika alal, teatas välisminister. „Eesti ja Omaani koostöö info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnas on juba hästi käivitunud. Näeme koostööpotentsiaali ka IT vallas arengumaade abistamisel,“ lausus Paet. Eesti suurim IT ettevõte Webmedia on aktiivselt tegev Omaanis.

„Samuti soovime edendada koostööd gaasituru elavdamiseks. Praegu kasutatavate energiaallikatega võrreldes on Omaani gaas väga konkurentsivõimeline. Võimalused gaasitarnete mitmekesistamiseks pakuvad meile huvi ka seoses energiajulgeoleku ja varustuskindluse küsimustega,“ lisas välisminister Paet.

Omaani investorid ja ettevõtjad on Paeti sõnul teretulnud Eestisse. „Eesti on avatud majandusega maa. Madalad maksud, euro, modernne pangandussüsteem ja geograafiliselt hea asukoht on eelised võrreldes teiste liikmesmaadega ELi, aga ka Venemaa turule sisenemisel,“ lausus Paet.

Paeti sõnul on majandus- ja ärisuhete edendamiseks vaja küllaldast lepingulist baasi. „Loodame sõlmida Omaaniga investeeringute kaitse ja soodustamise lepingu ning majanduskoostöö memorandumi,“ ütles välisminister.

Eesti on välisminister Paeti sõnul avardanud oma diplomaatilist suhtlemist ning viimastel aastatel on oluliselt tihenenud ka suhted Pärsia lahe riikidega. „Kahepoolsete suhete, sealhulgas ärikontaktide edasiseks arendamiseks soovime määrata Omaani mitteresideeriva suursaadiku ning nimetada aukonsuli,“ lisas Paet.

Veel kõneldi kohtumisel viimastest arengutest Araabia poolsaarel, Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas.