„Reisilennuki allatulistamine on koletu kuritegu ning süüdlased tuleb välja selgitada ja nad peavad saama karistuse. Samas on aga selge, et ilma Ukrainale kallalekippumiseta ja konflikti mahitamiseta Ida-Ukrainas oleksid Malaisia lennukis olnud inimesed elus,“ ütles välisminister Paet.

Paeti ja Yamazaki ütlesid, et on ainuvõimalik ja iseenesestmõistetav, et hukkunuid koheldaks väärikalt. „Selle asemel, et katastroofiala piirata hukkunute identifitseerimiseks ja katastroofi asitõendite säilitamiseks on Venemaa toetatud nn separatistid teinud kõik, et takistada ekspertide ja vaatlejate kiiret ligipääsu katastroofipaigale." Paet lisas, et Malaisia reisilennuki katastroofipaiga rüvetamine ning seal marodööritsemine on kuritegelik ja täiesti ebainimlik.

Diplomaatilised ponnistused ja kõnelused Venemaaga pole Paeti sõnul viimaste kuude jooksul andnud mingit tulemust. „Venemaale relvaembargo kehtestamine oleks väga konkreetne piirang, mille rakendamine omaks tegelikku mõju,“ märkis Paet.

Eesti ja Jaapani kahepoolsetest suhetest rääkides märkis välisminister Paet, et Jaapan on Eestile oluline strateegiline partner. „Soovime Jaapani suhete tihenemist nii Eesti, Euroopa Liidu kui NATOga,“ rõhutas ta.

Paeti kinnitusel on Eestile tähtis ka majandussuhete igakülgne edendamine Jaapaniga. „Sel eesmärgil soovime Jaapaniga sõlmida topeltmaksustamise vältimise lepingu ning arendada Eesti ja Jaapani küberkoostööd.“

Paet ja Yamazaki rääkisid ka Eesti ja Jaapani edukast koostööst infotehnoloogia- ja telekommunikatsiooni vallas.