„Säilitades Eesti Instituudi traditsiooniliselt tugevaid tegevusi väljaspool ja arendades edasi uusi digitaalseid kultuurikanaleid Eestis soovime paremini sidustada erinevaid kunstivaldkondi. Otsime ka uusi kokkupuutepunkte ühiskonna ja majandusega laiemalt. Kasvavale Eesti kogukonnale väljaspool tuleb pakkuda rohkem tuge keele ja identiteedi hoidmisel,“ lausus Funk Eesti Instituudi pressiteates.

Karlo Funk (sünd. 1971) on õppinud Tartu Ülikoolis ajalugu ja filosoofiat; olnud varem tegev kultuuriajakirjanikuna (ajalehtedes „Noorte Hääl / Päevaleht“ ja „Eesti Ekspress“) ja töötanud reklaaminduses. Viimased 12 aastat pühendas Funk Eesti filmielu edendamisele, töötades 2013. aasta märtsini Eesti Filmi Sihtasutuses peaeksperdina ja esindades muuhulgas Eesti filmindust Euroopa Nõukogu kaastootmisfondis Eurimages. Osalenud rahvusvahelistes žüriides Stockholmi, Lübecki, Tallinna Pimedate Ööde ja Hamburgi filmifestivalidel.

Karlo Fungi sulest on ilmunud enam kui 200 arvustust ja artiklit filmist, popmuusikast, teatrist, kujutavast kunstist, kirjandusest ja filosoofiast. Enamik kaastöid on olnud päevalehtedele ja ajakirjadele „Teater. Muusika. Kino“, „Looming“ ja „Vikerkaar“, aga nt ka hiljuti Jaapanis ilmunud Eesti-teemalisele raamatule.

Oma eesmärkidest tõstab Karlo Funk esile soovi elavdada instituudi Eesti-sisest tegevust ja tuua Eesti kultuuri rahvusvahelisse tutvustamisse rohkem päevakajalisust. Ta peab oluliseks jätkata kultuuriportaali kultuur.info ja veebientsüklopeedia www.estonica.org arendamist.

Eesti Instituudi ülesanne on levitada teadmisi Eesti ühiskonna ja kultuuri kohta teistes maades, edendada kultuuri- ja haridussidemeid ning toetada eesti keele ja kultuuri õpetamist väljaspool Eestit. Instituudil on esindused Helsingis ja Budapestis, instituut koordineerib eesti keele ja kultuuri lektorite töötamist välisülikoolides.