Terviseameti statistikast selgub, et 2014. aastal vähenes reisimisega seotud nakkushaiguste arv 24 võrra ja kokku registreeriti 135 sissetoodud haigusjuhtu. Nagu ka eelmistel aastatel moodustasid üle poole soolenakkused, mis levivad saastunud toidu, vee, käte või pindade kaudu. 

Välisriikidest toodi endaga kuuel korral kaas düsenteeria. Nakatumised toimusid Egiptuses, Indias, Tais, Dominikaani Vabariigis, Costa Ricas ja Kesk-Aafrika Vabariigis.

Eestis registreeriti mullu kokku 12 A-viirushepatiidi haigusjuhtu, millest kuus olid reisimisega seotud: neljal juhul nakatuti Kõrgõzstanis ja kahel Filipiinidel. Samuti registreeriti üks Indiast sissetoodud E-viirushepatiidi haigusjuht ning Türgist üks kõhutüüfuse haigusjuht.

Diagnoositi kolm sissetoodud malaaria haigusjuhtu, nakatumine toimus Lääne Aafrikas (Sierra Leones ja Ghanas) ning ühel juhul nakatuti malaariasse Indias. Haigestunud ei kasutanud keemiaprofolaktikat.

Eelmisest aastast on võimalik diagnoosida dengue viiruspalavikku ja mullu sai laboratoorselt kinnitatud üheksa haigusjuhtu. Nakatumine toimus neljal juhul Indoneesias, kahel juhul Vietnamis ja Tais ning ühel juhul Austraalias. Vaktsiin dengue viiruspalaviku vastu puudub, nakatumise ennetamiseks on soovitatav sääse hammustuste vältimine.

Eestis diagnoosisti kokku 34 süüfilise haigusjuhtu, neist viis olid seotud reisimisega Prantsusmaale, Saksamaale, Filipiinidele, Taisse ning Venemaale. Veel registreeriti Eestis kümme reisimisega seotud puukborrelioosi (Lyme`i tõve) haigusjuhtu. Nakatumine toimus Soomes, Rootsis, Venemaal, Lätis, Suurbritannias, Tsehhis, Lõuna-Aafrikas ja Seisellidel.