Pärnu maavalitsus ja Eesti Energia kutsuvad inimesi üles jälgima võimalusel massiteabevahendeid, kust teabe kõige kiiremini kätte saab, teatas Eesti Energia jaotusvõrgu pressiesindaja.

Esmaspäeva pärastlõunaks on saartelt ja Pärnumaalt tulnud ka esimesed teated elektrikatkestustest. Elektrita on ligi 1500 majapidamist ja ettevõtet. Rikkebrigaadid on üle Eesti kõrgendatud valmisolekus.

Tormitsüklon ületab esmaspäeva öösel vastu teisipäeva Lofootidest lõunapoolt Skandinaavia ja liigub kiiresti itta. Eesti rannavetes ja rannikul ulatub tuule keskmine kiirus 20-25, iiliti 30 meetrini sekundis, teatas Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut (EMHI).

EE palub inimestel olla õues väga tähelepanelik, sest liinidele langenud puude tõttu võib olla maha langenud juhtmeid. Purunenud elektriliinidele läheneda ei tohi, see võib olla eluohtlik. Purunenud liinidest ja elektrikatkestustest palume teatada telefonile 1343 või SMSiga samale numbrile.

EMHI teatas, et esmaspäevast kella 19 kuni teisipäevani kella 19 on karta veetaseme tõusu Pärnu lahes 200-250 sentimeetrit üle Kroonlinna nulli ehk üle keskmise taseme. Teistes Eesti merelahtedes on oodata veetaseme tõusu 100-160 sentimeetrit üle Kroonlinna nulli.

Viimati tõusis veetase ohtlikult tänavu 9. jaanuaril, kui tormi ajal tekkisid üleujutused Pärnus, Kuressaares ja Haapsalus.