"Välisprojekte finantseerime vabalt turult teenitud vahenditest, mitte Eesti elektritarbija poolt makstud rahast," teatas Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann Delfile.

"Tõepoolest jääb praegu Eesti elektrivõrkude kvaliteet Euroopa keskmisele alla ja on ilmselge, et see ei vasta Eesti inimeste ootustele. Võrgukvaliteedi parandamine, sealhulgas ka amortiseerunud õhuliinide asendamine maakaabliga, on Jaotusvõrgu lähiaastate peamine prioriteet," teatas Bachmann.

Võrgu kvaliteedi parandamiseks ja rikete arvu vähendamiseks investeerib Jaotusvõrk järgneva kolme aasta jooksul Eesti elektrivõrkudesse 300 miljonit eurot.

Näiteks langeb investeeringute tulemusena Bachmanni sõnul elektrikatkestuste arv majapidamise kohta 20 protsenti. Kui 2008 – 2010 oli keskmiselt 2,5 katkestust majapidamise kohta aastas, siis perioodil 2011–2014 on eeldatav keskmine tase kaks katkestust.

"Aastaks 2014 peaks maakaabli osakaal meie võrgus ulatuma ligi 30 protsendini, mis vähendab juba märkimisväärselt ilmastiku mõju," lootis Bachmann.