Aastail 2008 kuni 2009 deklareerisid organisatsioonid annetusi ja kingitusi keskmiselt 22 miljoni euro väärtuses, mis on ligikaudu 0,16 protsenti SKT-st, selgub Eesti maksu- ja tolliameti andmetest.
 
Kaarna arvutas ka regulaarse vabatahtliku töö väärtuse ja sai selleks miinimumpalga meetodil 0,2 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Selle meetodiga simuleeritakse olukorda, kui vabatahtlikele makstaks tehtud töö eest kehtivat miinimumpalka.

„Tegemist on lihtsaima hinnanguga vabatahtliku töö majanduslikule väärtusele,“ selgitas ta. „Koos ühekordsete vabatahtlikega ja teadvustamata vabatahtliku tööga on nimetatud väärtus 0,33 protsenti SKT-st.“
 
Keskmise palga meetodil on vastav näitaja 0,56 protsenti SKT-st. Kaarna selgitusel erineb meetod eelmisest selle poolest, et simuleeritud olukorraks on töö eest keskmise palga maksmine.

Tema sõnul on tegemist rahvusvaheliselt enim kasutatava meetodiga vabatahtliku tegevuse väärtuse hindamisel. Koos ühekordsete vabatahtlikega ning teadvustamata vabatahtliku tööga on nimetatud väärtus 0,91 protsenti SKT-st.

Vabatahtliku töö väärtus sektori palga meetodil oli 2010. aastal 0,33 protsenti SKT-st. Eeldatud on olukorda, kus vabatahtliku töö oleks tasustatud vastava valdkonna keskmise palga järgi.

Kaarna sõnul on käsitletud hinnangutest sel puhul tegemist kõige täpsema hinnanguga vabatahtliku tegevuse majanduslikule väärtusele. Koos ühekordsete vabatahtlikega ja teadvustamata vabatahtliku tööga on nimetatud väärtus 0,54 protsenti SKT-st.