Küsitluse järgi kulub 68 protsendil vastajatest alkoholi müügikohani jõudmiseks kuni 10 minutit ja ligi viiendik vastajatest võib alkoholi soetada kas oma elumajas või naabermajas asuvast müügikohast.

Alkoholi müüvate jaekaupluste paiknemistihedus on kõige suurem maakonnaksekustes ja suuremates linnades, jäädes vahemikku 25-34 kauplust kümne ruutkilomeetri kohta.
Vähem on alkoholi müügikohti Narvas ja Kohtla-Järvel, vastavalt 11 ja 14 kauplust ruutkilomeetri kohta.

Alkoholi müüvate toitlustusasutuste arv elaniku kohta on reeglina suurem nendes maakondades ja linnades, mida külastab rohkem turiste, selgub aruandest. Kõige enam asub neid Eestis elaniku kohta Hiiumaal, Pärnus ja Saaremaal.

Põhjamaadega mäekõrgune vahe

Tervise arengu instituudi tellimusel konjunktuuriinstituudis valminud alkoholi aastaraamatust selgub, et 100 000 elaniku kohta on Eestis registreeritud 198 alkoholi jaemüügikohta.

Samal ajal 100 000 Soome elaniku kohta 6,5 alkoholipoodi ja Rootsis 4,5. Eelmise aasta alguse seisuga oli Soomes 344 ja Rootsis 411 alkoholipoodi.

Põhjamaades on alkoholipoed pühapäeval suletud. Soomes näiteks saab alkoholi osta tööpäevadel kella 9-20 ja laupäeval 9-18. Nii Rootsis kui Norras algab alkoholi müük poodides kell 10 ja lõpeb tööpäeviti valdavalt kell 18. Laupäeval on alkoholipoed avatud kella 15-ni.

Keskmiselt on Soome alkoholipoed nädalas avatud 64 tundi. Rootsis ja Norras aga vastavalt 45 või 46 tundi.