Enne tänase valitsuse moodustamist on Eesti liitunud välismaal toimuvate seksuaalvähemuste paraadide toetusavaldustega. "Uue ministri poliitilise suunise järgi saatkonnad pride-paraadide teemal asukohariikides Eesti Vabariigi nimel avaldusi ei tee," ütles välisministeeriumi pressiesindaja Liisa Toots Delfile.

Reinsalu sõnul juhindutakse põhimõttest, et perekonnaseisu küsimused on esiteks isikutevahelised ja teiseks selgelt siseriiklikud küsimused, kus teistel riikidel pole kohane sekkuda mistahes moel.

"Igal inimesel on õigusriigis voli osaleda kõigil soovitud rahvakogunemistel aga osalemine Eesti riigi nimel seksuaalvähemuste paraadidel ja vastavate avalduste tegemine pole õigustatud," ütles Reinsalu.

Esimene säärane toetusavaldus, kuhu Eesti alla ei kirjutanud, koostati 8. juunil toimunud paraadi tarbeks Varssavis. Toetusavalduse algatajaks oli Suurbritannia ja sellele kirjutasid veel alla Albaania, Argentiina, Austraalia, Austria, Belgia, Bosnia ja Hertsogoviina, Bulgaaria, Kanada, Horvaatia, Küpros, Tšehhi, Taani, Dominikaani Vabariik, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Kreeka, Island, India, Iirimaa, Iisrael, Itaalia, Jaapan, Läti, Leedu, Luksemburg, Malta, Mehhiko, Montenegro, Holland, Uus-Meremaa, Põhja-Makedoonia, Norra, Portugal, San Marino, Serbia, Sloveenia, Lõuna-Aafrika vabariik, Hispaania, Rootsi, Šveits, Ukraina, Ameerika Ühendriigid, Uruguay ja Venetsueela.