Tegemist on Eesti viienda aukonsulaadiga Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigis.

Aberdeen on Šotimaa suuruselt kolmas linn ning Kirde-Šotimaa suurim linn. Tegemist on olulise kaubandus- ja naftatööstuskeskusega.

Aukonsulaadi avanud välisminister Urmas Paet ütles, et Šotimaa kirderannikul on Eesti ja Läänemere piirkonnaga ajalooliselt olnud tihe kaubanduslik suhtlus. Nüüd annab Eesti aukonsulaadi avamine Aberdeenis hea võimaluse selle piirkonnaga tihedamate kontaktide loomiseks ka tänasel päeval.

Samuti ütles välisminister Paet, et Aberdeeni piirkonnas töötab ja elab arvukalt eestlasi ning Aberdeeni ülikoolis õpib üle 100 Eesti tudengi. "Aukonsulaadi avamine annab võimaluse ka Aberdeeni piirkonnas elevatele eestlastele paremaid konsulaarteenuseid pakkuda," lisas ta.

Aberdeeni aukonsuli konsulaarpiirkonnaks on Šotimaa maakonnad Aberdeenshire, Angus, Dundee City, Highland, Moray, Perth and Kinross ning Na h-Eileanan Siar’i, Orkney ja Shetlandi saared. Aukonsulaat asub aadressil 21 Carden Place, Aberdeen, AB10 1UQ. Aukonsulaati saab helistada telefonil +44 1224 625024, saata faksi numbril +44 1224 625026 või e-kirjutada aadressil simpson.buglass@g-s.co.uk.

Eesti aukonsul Simpson Buglass on sündinud 30. novembril 1952. aastal Glasgows. Tal on kõrgharidus maamajanduse erialal ning ta on töötanud geodeedi ja kinnisvaranõustajana. Hetkel on Buglass kinnisvaraettevõtte Graham & Sibbald partner. Samuti kuulub ta Aberdeeni Kaubandus-Tööstuskoja juhatusse.