„Meil on väga hea meel avada Eesti esimene aukonsulaat Nepalis,“ ütles asekantsler Reinart. „Kuna Nepal on eestlastest seiklusturistide ja mägironijate seas populaarne reisisihtkoht, siis on kasulik teada, et vajadusel on võimalik abi saada Eesti aukonsulilt Katmandus,“ lisas ta.

Asekantsler Väino Reinart kohtus Katmandus ka Nepali asevälisministri Arjun Bahadur Thapaga ning Kaubandus-Tööstuskodade Liidu (FNCCI – The Federation of Nepalese Chambers of Commerce and Industry) presidendi Suraj Baidhyaga. Kohtumistel räägiti poliitilisest ja majanduskoostööst, sealhulgas turismi edendamisest, kaubandusest ja investeeringutest ning koostööst infotehnoloogia valdkonnas.

Aukonsul Nava Raj Dahal on sündinud 1971. aastal. Tal on 1993. aastast juhtimise bakalaureusekraad Tribhuvani ülikoolist. Aastal 1997 lõpetas ta samas ülikoolis magistriõpingud ärijuhtimise erialal. Nava Raj Dahalil on pikaajaline kogemus turismi valdkonnas. Ta korraldab Nepalis mägimatkamist ning on turismiagentuuri ja hotelli tegevjuht. Dahal räägib inglise, nepali, hindi ja itaalia keelt.