Välisministeeriumi kantsler Alar Streimanni sõnul saab Hongkong olla Eesti ettevõtjatele värav maismaa-Hiinasse. „Oma euroopaliku suhtlusstiili, tugevate finantsinstitutsioonide ja turvalise õiguskeskkonnaga pakub Hongkong häid võimalusi Aasia suunal tegutsevatele Eesti ettevõtjatele,“ lausus kantsler Streimann. Eesti uus aukonsul saab kantsleri sõnul aidata kaasa Eesti tutvustamisel Hiina ettevõtjatele, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Aukonsul Matthew Lam Kin Hong konsulaarpiirkonda kuulub Hongkongi erihalduspiirkond. Aukonsulaat asub aadressil No. 9 Queen's Road Central, Suite 3101, 31/F, Hong Kong. Aukonsuliga saab ühendust telefonil +852 2868 3110 ja faksi teel +852 2868 5006 ning e-posti saab saata info@estoniaconsulate.com.hk.

Aukonsul Matthew Lam Kin Hong on sündinud 1967. aastal Macaus. Aukonsul on advokaadina tegev Hongkongi Ülemkohtus ning Inglismaa ja Walesi Riigikohtus. Samuti on ta Hongkongi ja Suurbritannia notariaatide liige. Lisaks erialasele tööle tegeleb Matthew Lam Kin Hong veel moekaupade jae- ja hulgimüügiga ning kinnisvaraarenduse ja investeerimisega nii Hongkongis, Guangzhous, Shanghais, Pekingis kui ka Singapuris.

Kantsler Streimann ja suursaadik Unga kohtusid täna veel Hongkongi majandus- ja ettevõtlusministeeriumi riigisekretäri Andrew Wong Ho-yueni ning põhiseaduse ja sisemaa suhete riigisekretäri Joshua Law Chi-kongiga. Kohtumistel arutati kahepoolset koostööd ning võimalusi ettevõtjate vahelise suhtluse tihendamiseks.

Vahetult Hongkongi piiri taga asub üheksa miljoni elanikuga Shenzhen linn, mis on Hiina üks kiiremalt kasvavaid linnu ning oluline infotehnoloogia keskus, kus asuvad näiteks nii Huawei kui ka ZTE peakorterid.