Kantsler Marten Koka sõnul on Eesti ja Itaalia suhted üha elavnemas ning avaldas lootust, et uue aukonsulaadi avamine annab neile veelgi hoogu juurde, teatas välisministeeriumi. „Palju kasutamata võimalusi on veel äri- ja kultuurisidemete tihendamiseks praktilisel tasandil just Lõuna-Itaalias. Eesti ja Apuulia piirkonna ettevõtete koostööks on olemas juba praegu head eeldused,“ lausus kantsler Kokk.

Kokk märkis, et Eesti avab Itaalias juba seitsmenda aukonsulaadi. „Aukonsulite võrgustiku laiendamine on meie jaoks väga oluline, kuna aukonsulitel on oluline roll riikidevaheliste sidemete tihendamisel nii majanduse, kultuuri, hariduse kui turismi valdkonnas. Samuti annavad aukonsulid vajadusel ka Eesti kodanikele konsulaarabi,“ lisas kantsler.

Aukonsulaat asub Baris aadressil Corso Vittorio Emanuele II n. 60, 70122. Aukonsulaati on võimalik helistada ja faksi saata numbril +39 080 521 6007.

Giuseppe Iazeolla on sündinud Foggias 1952. aastal. Ta on õppinud telekommunikatsiooni ning juurat. Alates 1980. aastast tegutseb Iazeolla advokaadina. Iazeolla osaleb aktiivselt Bari Advokaatide Ühenduse tegevuses. Aukonsul on aktiivne ka humanitaaralases tegevuses, seda näiteks Rahvusvahelise Lions Clubi koosseisu kuuluvas Bari-Triggiano Marina Lions Clubis, mille president ta oli aastatel 1999-2000. Aukonsul Iazeolla räägib itaalia ja inglise keelt.