Eesti suursaadik Londonis Lauri Bambus ja EASi välissuhete valdkonnajuht Triin Visnapuu-Sepp rääkisid aukonsulitele 2017. aastal Eesti EL eesistumise raames toimuvatest regionaalsetest üritustest, investeerimisvõimalustest Eestisse ning e-residentsuse programmist.

Eesti suursaadik Londonis Lauri Bambus andis aukonsulitele ülevaate saatkonna eesmärkidest kahepoolsete suhete arendamisel ja päevakajalistest arengutest Eestis. Suursaadik tunnustas aukonsulite olulisust konsulaarteenuste osutamisel Eesti kodanikele ning äridiplomaatiliste ja kultuurikontaktide vahendamisel regioonides. „Euroopa Liidu eesistumise raames on plaanis korraldada Eestit tutvustavad üritused Šotimaal, Walesis ja Põhja-Iirimaal,“ ütles suursaadik.

Triin Visnapuu-Sepp EASist käsitles oma ettekandes investeerimisvõimalusi Eestisse, riigi rahvusvahelist kuvandit ning e-residentsuse programmi hetkeseisu. „Eestil on Briti ettevõtjatele pakkuda erinevaid lahendusi. Näeme kasvavat huvi nii Eesti puidusektori kui ka e-teenuste vastu. Tänu e-residentsusele on võimalik ka edaspidi Euroopa Liidus hõlpsalt äri ajada,” rääkis Triin Visnapuu-Sepp.

Ettekannetele järgnenud sisutihe arutelu andis nii väärtuslikku tagasisidet kui konkreetseid ideid, kuidas saavutada koostöös aukonsulitega paremaid tulemusi.

Eestil on Ühendkuningriigis viis aukonsulit – Liverpoolis, Cheltenhamis, Paisleys, Aberdeenis ja Belfastis. Samuti on Eestil aukonsul Jersey saarel, mis kuulub Inglise kroonile, kuid ei ole Ühendkuningriigi osa.