Eestit esindasid riigikogu kosmoseuuringute toetusrühma esimees, riigikogu esimees Ene Ergma ja toetusrühma aseesimees, riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma.

„Kosmosesatelliite kasutavad majandusharud on täna kiires arengus. Nii telekommunikatsiooni-, kaugseire- kui ka navigatsiooniteenused on osa meie igapäevaelust,“ märkis Ergma. Ta lisas, et Eesti on viimased kuus aastat tegutsenud aktiivselt ja järjepidevalt, et saada Euroopa Kosmoseagentuuri ESA liikmeks.

„Assotsieerunud liikme staatuses oleme osalenud juba 12 erinevas teadus- ja ettevõtlusprogrammis. Tõsise teetähisena lähetame 2013. aastal koostöös ESAga orbiidile Eesti esimese tudengite satelliidi,“ selgitas Ergma.

Mati Raidma lisas, et kaasalöömine Euroopa Liidu kosmoseprogrammides Galileo ja GNSS annab Eesti teadlastele ning ettevõtjatele hea tegutsemisvõimaluse. „Siin hinnatakse innovaatilisust ja ettevõtlikkust. Meie jaoks on oluline kasutada Euroopa soosivat põhimõtet toetada just väikse- ja keskmise suurusega ettevõtete kaasatust,“ toonitas Raidma.

Võimalus uute ja suurt lisaväärtust andvate töökohtade loomiseks kõrgtehnoloogia valdkonnas oli paljude konverentsil kõnelejate läbivaks teemaks.

Euroopa parlamentidevaheline kosmose konverents on Euroopa kosmosepoliitika kujundamiseks loodud foorum, mis koondab Euroopa riikide parlamentide esindajaid.

Konverentsi ajal toimus ka Riigikogu esimehe ning Poola Seimi spiikri mitteametlik kohtumine, kus olid kõne all parlamentide vahelised suhted, eriti komisjonide koostöö tõhustamine.