Oma rahulolematust asjade säärase käiguga väljendas Eesti Arstide liidu president Jaan Sütt ühismeediapostituses, kus rõhutas, et esmalt tuleks ikkagi tagada tervishoiusüsteemi toimimine, mitte tippjuhtkonna tugev tervis.

"Meile räägitakse, et eesliinitöötajate vaktsineerimist ei saa kiirendada, sest vaktsiini on vähe. Ka oleme valiku ees, kas hoida kordusdoosid alles või ka nende abil anda võimalikult paljudele meedikutele juba esmane kaitse. Selle eelduseks on, et lubatud ravimi tarned toimuvad ja vaktsiine kasutatakse sihipäraselt," kirjutas Sütt ühismeedias.

"Meil on kaks ülesannet. Esmalt tagada tervishoiusüsteemi toimimine pandeemia tingimustes (ehk tervishoiutöötajad vaktsineerida) ja seejärel anda vaktsiinikaitse riskigruppidesse kuuluvatele inimestele.
Selliseid uudiseid ei tahaks lugeda."

Kolmapäeval-neljapäeval vaktsineeriti Virumaa teataja loo järgi aga vähemalt nelja haigla nõukogu liiget: esimees Toomas Varekut ja lihtliikmeid Mihkel Juhkamit (ühtlasi Rakvere linnavolikogu esimees), Peep Vassiljevit (Rakvere vallavolikogu esimees) ja Einar Vallbaumi (Viru-Nigula vallavanem ning maakondliku omavalitsusliidu esimees).

"Ilma üksikasju ja otsuste tagamaid teadmata on raske konkreetset olukorda hinnata. Küll aga on mul siiralt hea meel selle üle, et vaktsiin on niivõrd populaarne, et selle manustamist teravalt jälgitakse ja inimesed on valmis vaktsiini saamiseks ka oma mainega riskima," kommenteeris ülalpool üles loetud poliitikute nimistut Perearstide seltsi juht Karmen Joller. Samas tõi ta välja, et mingitel tingimustel või nõukogu süstimine ka mõistlik samm olla.

"Vaktsineerimise prioriteedid on seatud ohutasemete järgi, et tagada arstiabi jätkumine ja kõige haavatavamate inimrühmade elu ja tervise säilimine. Samas tuleb teha kõik, et väärtuslikke vaktsiinidoose ära ei peaks viskama. Kuna vaktsiin säilib avatuna vaid lühikest aega, on teinekord valida, kas vaktsineerida inimene, kes hetkel vaktsineeritavasse inimrühma ei kuulu, või vaktsiinidoos hävitada. Ma usun, et keegi ei kahtle selles, kumb valikutest on sel juhul eetilisem."