Üle kahe aasta kestnud relvastatud konflikt Ida-Ukrainas toonud kaasa humanitaarkriisi, mis vajab endiselt rahvusvahelist tähelepanu ja toetust inimeste kannatuste leevendamisel.

"Talve tulek muudab abivajajate olukorra veelgi tõsisemaks ning humanitaarvajadused suurenevad: puudus on tekkidest, soojast riietusest, kütteseadmetest. Endiselt on probleemiks puudulikud meditsiiniabi ja kommunaalteenused ning humanitaarabiorganisatsioonide juurdepääs Ida-Ukrainas abi vajavatele tsiviilelanikele," sõnas välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna peadirektor Jüri Seilenthal.

Seilenthali sõnul on väga keeruline olukord ka lasteasutustes. Välisministeerium toetab läbi Rahvusvahelise Punase Risti Komitee humanitaarkriisi leevendamist Ida-Ukrainas 100 000 euroga ning kriisi tõttu kannatavate inimeste olukorra leevendamist läbi ÜRO pagulaste ülemvoliniku ameti 200 000 euroga. Samuti eraldab välisministeerium ÜRO Lastefondile 200 000 eurot ja ÜRO humanitaarasjade koordineerimisbüroo Ukraina esindusele 75 000 eurot.