Välisminister Urmas Paeti sõnul on internetikuritegevus kogu maailmas üks kiiremini kasvavaid õigusrikkumiste valdkondi, mille vastu saavad võidelda vaid kõik riigid koos. „Küberturvalisus on Eesti jaoks oluline julgeolekupoliitikavaldkond rahvusvahelises koostöös. Mida varem alustada IT infrastruktuuri arendavate riike toetamist kaitse ning menetlusvõimekuse alal, seda paremad on tulemused,“ lisas ta.

Projekti raames korraldab Eesti keskkriminaalpolitsei Gruusia siseministeeriumi küberkuritegude vastu võitlemise üksustele erialaspetsiifilised koolitused küberkuritegude tõhusamaks menetlemiseks ning ka küberrünnakute tõrjumiseks. Lisaks valmib projekti lõpptulemusena gruusiakeelne küberkuritegude menetlemise käsiraamat, mis on kasutatav õppematerjalina ka pärast projekti lõppemist.

Küberkuritegevuse vastu võitlemine on Gruusia üks prioriteete. Riik on seadnud eesmärgiks ühtlustada antud valdkonna strateegiad ning seadusandlus Euroopa Liidu omaga. Ka on Gruusia ratifitseerinud Euroopa Nõukogu arvutikuritegevusvastase konventsiooni, mis on maailma ainus kübervaldkonda reguleeriv leping.

Välisministeerium toetab projekti 64 378 euroga arengukoostööks ettenähtud vahenditest.