MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab reformierakonda 33,4%, keskerakonda 21,9% ja konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 15,5% valimisõiguslikest kodanikest.

Esikolmikule järgnevad sotsid (10,1%), Eesti 200 (7%) ning Isamaa (6,1%). Eelmise aasta algusest alates toimuvates Norstati küsitlustes pole Eesti 200 toetus kordagi nii kõrge olnud ega Isamaad edestanud.

Nii koalitsiooni- kui ka opositsioonierakondi toetab kokku 43,5% küsitlusele vastanutest.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 2. detsembrist 7. jaanuarini ning kokku küsitleti 4001 valimisealist Eesti kodanikku. Tulemuste presenteerimisel on keskendutud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sellisel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Tulemuste esinduslikkuse tagamiseks on valimi andmed kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.