"Praegusel kriisiajal vajab Eesti veelgi enam poliitiliste jõudude koostöötahet ning ennekõike Eesti inimeste kriisis hakkamasaamise esikohale seadmist. Parlamendis esindatud erakonnad peaksid tänasel hetkel keskenduma eranditult riigi juhtimisele tervishoiu- ja majanduskriisis, inimeste heaolu tagamisele ning kriisist väljumise plaani elluviimisele," seisab partei esimehe Kristina Kallase avalduses.

"Selles olukorras ning arvestades president Kersti Kaljulaidi väga head tööd oma esimesel ametiajal, pöördub erakond Eesti 200 teie poole, head riigikogus esindatud erakondade juhid, ettepanekuga valida Kersti Kaljulaid Eesti presidendiks ka teiseks ametiajaks juba riigikogus."

Kallas lisas, et Kaljulaid on näidanud ennast väärika presidendina, kes suudab seista Eesti huvide eest välismaal, aga ka olla tasakaalustajaks Eesti poliitiliste jõudude vahel. "Riigikogus täna saavutatav kokkulepe presidendi jätkamise osas näitaks rahvale poliitiliste jõudude kokkuleppe tahet töötada üheskoos stabiilsema juhtimise nimel ning tagada Eestile parim võimalik riigipea ka järgmiseks viieks aastaks."

Presidendivalimiste teema tõi eile rambivalgusesse endine peaminister Jüri Ratas. Keskerakonna fraktsioon on Ratase sõnutsi kokku leppinud arutada kandidaatide üle mais. "Eesmärgina näeme, et sel korral oleks valik tehtud riigikogu saalis ja tulevane president liidaks rohkem meie ühiskonda," märkis ta Facebookis avaldatud postituses.