"Lõppkokkuvõttes otsustakse kõik kongressil, 29. novembril," sõnas Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa, kes lisas, et Keskerakonna eri piirkondade kandidaatide esitamine ei pruugi tähendada, et salajasel lõpphääletusel sarnased tulemused on.

Eesmaa sõnul jälgivad erakonna esimehe valimisel lõpliku otsuse tegijad ka seda, kuidas kuidas käituvad praegu kandidaadid ja neid toetavad inimesed. "On selliseid lausungeid ja käitumist olnud, mis paljudele ei meeldi, on otseseid rünnakuid, on selliseid kommentaare, mis ei ole väärikad ja see - ma usun - paljudele inimestele ei meeldi ja vastavalt sellele teevad nad ka oma otsused."

Asjaolu, et viimasel ajal on aktiivsemalt Keskerakonna eri piirkondasid külastanud Edgar Savisaar, peab Eesmaa normaalseks. "Ühest küljest näitab see seda, et Edgar Savisaare tervis on parem, et ta on puht füüsiliselt suuteline sellisteks sõitudeks ja ka debattideks, mis on igal juhul heal märk."

"Kusjuures keegi ei ole seda veel kinnitanud, et meil ei tule näiteks kolmas või neljaski kandidaat lisaks," ütles Eesmaa, ja lisas, et ei usu, et Kadri Simson esimeheks saamine tooks kaasa muutused erakonna strateegias. "Vaevalt. Taktikas, võib olla. Siin on asju, mida muidugi kajastada ja mille üle mõtiskleda."

"Ma olen päris kindel selles, et praegu on tähtsam mitte see, mida erakonna liikmed ja juba valitud delegaadid nendest kahest esimehe kandidaadist mõtlevad, vaid palju tähtsam on see, mida need kandidaadid mõtlevad erakonna liikmetest, kogu erakonnast, mis suunas nad tahavad erakonda edasi arendada. Siiamaani on neid lausungeid olnud suhteliselt vähe. Ma usun, et see alles jäänud aeg tuleks ennekõike selle peale kasutada, et rääkida oma programmist ja meeskonnast, kellega tahetakse neid programme ellu viia ja vähem rääkida sellest, kas keegi on liiga haige või piisavalt terve, kas keegi on alles liiga kogenematu või noor. Tähtsamad on muud asjad," sõnas Eesmaa.