TV3 “Seitsmeste uudiste” saadet juhtis esmaspäeval TV uudiste peatoimetaja Hanno Tomberg, kelle sõnul jätkab Eesmaa välisuudiste toimetajana ning tema tehtud uudised olid ka esmaspäevases uudistesaates.

Uudistesaadet juhivad alates esmaspäevast vaheldumisi Hanno Tomberg ja toimetaja Märt Treier.

Esmaspäeva hommikul otsustas TV3, et nende uudisteankur Eesmaa loobub kuni Riigikogu valimisteni tööst, seades esikohale “Seitsmeste uudiste” poliitilise sõltumatuse ning tasakaalustatuse. Nii Eesmaa ja kui TV3 kahepoolne tõdemus sündis vahetult peale Enn Eesmaa äsjast lõplikku otsust kandideerida Riigikokku, teatas ETAle TV3 pressiesindaja Annika Remmel.

Raadiojaam Star FM otsustas, et lubab Eesmaal jätkata saatejuhi rollis kindlasti 16. jaanuarini, kui kinnitatakse ära Riigikokku kandideerimisnimekirjad. “Kaalusime seda esmaspäevasel koosolekul põhjalikult ja ei näinud tema jätkamises midagi problemaatilist, kuna teemade valik ei ole poliitiline,” ütles ETAle Star FMi peadirektor Sven Nuutmann. Tema sõnul on tõenäoline, et Eesmaa lõpetab hommikuprogrammi juhtimise pärast 16. jaanuari, kui ta on lõplikult otsustanud Riigikokku kandideerida.

Selleks ajaks on raadiojaamal ka piisavalt aega leida keegi teine Enn Eesmaa asemel hommikuprogrammi juhtima. “Samas oleme arvamusel, et ta peaks ka pärast seda kuupäeva jätkama “Tähetunnis”, kuna selle kontekst ei puuduta kuidagi Riigikogu valimisi,” lisas Nuutmann.

Enn Eesmaa teeb iga tööpäeva hommikul neljaminutilist programmi “Tänased tähetunnid”, mis võtab kokku selle päeva ajaloosündmused. Lisaks veab ta iga reede hommikuprogrammi, mis vältab 6-9.30ni.