Tõenäoliselt oli välismaine investeering seotud kinnisvaraga, kirjutab Eesti Päevaleht. Raha pidi väidetavalt tulema USA-st.

Eesmaad hästi tundnud inimene võrdles ärimehe tehingute sõlmimise viisi mängusõltuvusega. “Ta kruttis end sisse tehingusse, mis alguses tundus väga hea, kuid siis lõhkes see nagu üks suur seebimull,” rääkis Eesmaa tundmatust palunud tuttav ajalehele. “See ületas kõik tema reaalsed võimalused ja ilmselt ta tundiski, et ei suuda seda raha äripartneritele tagasi teenida. Ilmselt pidas ta seda auvõlaks ja see oli temasuguse inimese jaoks olulisem. Aumehena otsustas ta lahkuda ja mul on sellest väga kahju.”

“Tundub, et tal mingid finants-probleemid olid, aga eks uurimine selle välja selgitab,” ütles Indrek Ilomets, Eesmaa äripartner Rahva Raamatust Indrek Ilomets.

Eesti Päevalehe andmetel on suurtehingust juttu ka politseile jäetud kirjas, aga Tallinna politsei mõrvarühma ülem Elmar Vaher ei taha kirja sisust rääkida enne, kui ekspertiis on tõendanud, et kirja all seisab tõepoolest Eesmaa allkiri.

Anne Eesmaa ütles, et abikaasa käitumine enesetappu ette aimata ei lasknud, küll aga olnud mees viimasel ajal perekonna suhtes eriti hoolitsev. “Minule on ta väga hea abikaasa olnud,” sõnas naine. “Olime jõuluajal koos, see oli kõige ilusam jõul minu jaoks.”

Kirjast, mille mees ainult tema jaoks kirjutas, Anne Eesmaa rääkida ei soovinud.