"Esitasin täna kaitseministrile lahkumisavalduse nõuniku ametikohalt," kirjutas Kross oma Facebooki lehel.

"Ma ei soovi anda kellelegi võimalust süüdistada Eesti Vabariiki, kaitseministeeriumi või minu erakonda mulle kahtlasena näiva "kaitse" pakkumises," põhjendas ta lahkumist. "Nagu olen varem rõhutanud, poliitikute käitumine peab mitte ainult olema, vaid ka näima aus."

Kross kutsus kõiki üles talle avalikult küsimusi esitama.
"Vastan hea meelega faktipõhistele küsimustele ja meenutan, et kõige tõesemad, ehkki sageli mitte konspiratsiooniteoreetikute poolt soovitud vastused asjaosaliste kohta annavad asjaosalised ise," kirjutas ta.

"Ma kavatsen loomulikult oma huve ja head nime kaitsta, kõige selgem ja vahetum on seda teha eraisik Eerik-Niiles Krossi positsioonilt," lisas Kross.

Kross ei soovi enda sõnul lasta rahvuslike huvideta poliitkemplejatel heita varju kaitseministeeriumile ja riigikaitsele. "Need on minu jaoks liiga olulised asjad," sõnas ta.

"Ma jätkan rõõmsal meelel aktiivset osalemist Eesti poliitikas ja ei vaja selleks kellegi "katet"," lisas Tallinna linnavolikogu IRL fraktsiooni esimees. "Eriti teeb mulle muret Eesti liigne hambutus välispoliitikas ja strateegiliste majandushuvide sage ohverdamine väikestele sisepoliitilistele huvidele. Loomulikult kasutan oma õiguste kaitseks kõiki seadusega lubatud vahendeid."