"Vaatamata sellele, et Savisaare hääletusmasin käitus volikogus oodatult ning otsustas abilinnapea Mihhail Kõlvarti ametisse jätta, leian, et arusaaja inimesena peaks ta ise sellest süsteemist välja astuma," ütles Eerik-Niiles Kross.

Kross leiab, et Kõlvarti tegevus kahjustab vene noorte huve, kes jäävad linnavalitsuse Eesti seadusi eirava tegevuse tõttu halba olukorda.

"Tallinna linn peaks kohtlema munitsipaal- ja erakoole võrdselt, ega diskrimineerima teisi rahastades ühtesid ja hoides kinni teistele seadusega ette nähtud raha," sõnas Kross.

"Plaan Tallinnas kogukondi lõhkudes gümnaasiume ühendada, samas selles riiki süüdistades, täidab keskerakondliku linnavalitsuse eesmärki vastandada riiki linnale," ütles Kross. "Selle vastandumise ohvriks jäävad aga Tallinna gümnaasiumid."

Näitena tõi Kross Juhkentali gümnaasiumi. „See on kool, mis kasvatab eesti õppekavade alusel Eesti Vabariigi kodanikke, mille säilimist soovivad nii õpilased, õpetajad kui lapsevanemad".

"Pole ühtki sammu, mis parandaks Tallinna venekeelsete koolide olukorda ning vene- ja eesti kogukondade suhteid rohkem kui Kõlvarti lahkumine," lisas Kross.

Tänasel Tallinna volikogus toimunud umbusaldushääletus abilinnapea Mihhail Kõlvarti vastu kukkus läbi. Kohal olnud 67-st volikogu liikmest oli Kõlvarti umbusaldamise poolt 25 ja vastu 42.

"Mihhail Kõlvart seisab oma tegevusega vastu eestikeelse hariduse arendamisele gümnaasiumiastmes vene koolides ning loob pingeid eesti- ja venekeelse elanikkonna vahele. Tema poolt kureeritavas sihtasutustes õpetatakse Venemaa õppematerjalide alusel ning eiratakse Eesti Vabariigis kehtivaid seaduseid. Lisaks on sellele samale sihtasutusele suunatud maksumaksja raha kasutamine enam kui küsitav, selles esineb korruptsiooniilminguid," ütles Reformierakonna fraktsiooni liige Martin Kukk.

"Selle umbusalduse üheks ajendiks sai ka volikogu revisjonikomisjoni järsk ja kategooriline keeldumine Tallinna Vene Lütseumile eraldatud vahendite kasutamisest, kuigi me sellise ettepaneku komisjonis tegime. Keskerakonna saadikud olid sellele kategooriliselt vastu ning see tekitas õigustatud küsimuse, kas neil on selles asjas midagi varjata või peita," lausus Kukk.