Eerik-Niiles Kross pakuti esmalt välja IRLi Pärnu linnapea kandidaadina. Seoses Tallinna linnapeakandidaadiks valimisega taandas ta end Kuke sõnul Pärnu linnapeakandidaadi kohalt. IRLi Pärnu linna osakond peab nüüd endale uue linnapeakandidaadi otsima.

"Ma tahaksin tänada erakonda usalduse eest – see on suur väljakutse, see on suur au ja see on suur vastutus. Samuti kutsun ülesse kõiki tallinlasi tegema kolme asja: liituge IRLiga, liituge minuga ja hakkame Eesti asja ajama. Ka Tallinnas," ütles Kross IRLi pressiteate kohaselt.

IRLi Tallinna piirkonna liikmed, osakonnad ja allühendused esitasid IRLi Tallinna valimistoimkonnale järgmised linnapeakandidaadid: riigikogu liige Liisa-Ly Pakosta, julgeolekuspetsialist Eerik-Niiles Kross, endine minister Toivo Jürgenson, kaitseminister Urmas Reinsalu, majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, siseminister Ken-Marti Vaher, regionaalminister Siim Valmar Kiisler, riigikogu liige Sven Sester, endine Tallinna linnapea ja saadik Tõnis Palts ning ettevõtja Rainer Nõlvak.

Eesti kirjanike Jaan Krossi ja Ellen Niidu poeg Eerik on oma elu jooksul juba jõudnud olla aktiivne iseseisvuse eest võitleja, diplomaat, julgeolekutöötaja, meedia- ja infonõustaja Gruusias ning poliitik.

Alates 2001. aastast juhib Kross konsultatsiooniettevõtet OÜ Trustcorp, mis tegeleb Eesti kogemusele tuginedes vabadusele pürgivate riikide ja valitsuste nõustamisega.