Estam kirjutas Eesti Päevalehes, et kui Krossi viisakeelu infot jagatakse riigi tippjuhtidega, on tegemist raske ja poliitilise seigaga. Estami sõnul tehakse detailid sissesõiduloa andmisest keeldumise kohta teatavaks vaid taotlejale enesele.

"Minu arvates on Estami loogika vildakas," ütles Kross Delfile. Ta kinnitas, et tal pole oma tühistatud USA viisa kohta midagi lisada.

Küll pidas Kross positiivseks, et antud fakt on avalikkusele teada, sest praegu toimiv näitab tema sõnul, et varem hiljem oleks see teema niikuinii sisepoliitikas kasutusele võetud.

Kross kinnitas, et USA saatkond ei ole teda teavitanud viisa tühistamisest. "Muidu ma saaksin ju selle vaidlustada," sõnas ta. Kross lisas, et talle teadaolevalt ei ole kellelegi Eestis öeldud viisakeelu põhjust.

Küll aga oleks tema hinnangul hea, kui inimest, kelle kohta viisakeeld käib, teavitatakse. "Mulle meenub üks seik Iraagist, kus ma kirjutasin mingi paberi, mis tehti salajaseks ja pärast öeldi, et ma ei saa seda lugeda, sest mul pole vastavat juurdepääsuluba," tõi Kross paralleeli.

Kross väidab, et USAsse sissesõidukeelu saamise asjaolud on talle siiamaani arusaamatud ja nimetab kogu seda lugu jaburaks ja ütleb, et kogu info selle kohta on mõne aasta tagune.

Krossi sõnul oli tal ajast, mil Eesti ja USA vahel kehtis viisarežiim, pikaajaline viisa, mille USA tühistas 2010. aasta lõpus. 

Krossi väitel ei ole talle põhjust öeldud ja ta ise ei tea, et tal oleks mingitki põhjust olla USAsse sissesõidu keelu all.

Kui viisa on tühistatud, siis ei saa automaatselt viisavabalt USAsse minna ja peab taotlema viisat. Kross on varem öelnud, et viisa tühistamise järel öeldi talle, et seda ei ole tal mõtet teha.