"Tallinna linnapeaga lood kurvad. Pärast eilset telefonivestlust president Putiniga ütles Angela Merkel, et ta pole kindel, kas Putin on kokkupuutes reaalsusega. Savisaare puhul on sama küsimus isegi õigustatum," tõdes Tallinna Linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Eerik-Niiles Kross.

Täna hommikul tegid maailma seitsme juhtiva tööstusriiki valitsusjuhid avalduse, millega toetasid Ukraina valitsust ja kinnitasid, et abistavad neid nende koostöös IMF-ga et kiirkorras saavutada Ukrainale majandusabi.

Üleeile avaldas Ukraina valitsusele tunnustust USA välisminister, tõstes esile harukordset kaalukust ja külma närvi, millega uus Ukraina valitsus on seni vastu seisnud Vene sissetungile ja destabiliseerimiskatsetele.

Täna arutavad Ukraina uue valitsuse ja Ukraina rahva toetamist Euroopa Liidu välisministrid, Eesti sealhulgas.

"Ukraina rahvas ja uus valitsus vajavad praegu kõige enam stabiilsust ja rahvusvahelist toetust, et sellest konfliktist väljuda," otsustas eile riigikaitsenõukogu.

"Sel taustal on absurdile lähenev Tallinna linnapea avaldus, millega ta kuulutab Ukraina valitsuse mittelegitiimseks," ütles Kross.

Kross möönis, et Ukraina praeguse võimu legitiimsust ei tunnusta ka Vene Föderatsion. "Enam vähem sama juttu, mida täna Savisaar, ajas üleeile õhtul ÜRO-s ka Vene suursaadik Vitali Tshurkin," ütles Kross.

Krossi sõnul on tervitatav, et Savisaar on otsustanud Kiievi teemal sõna võtta ning ütles, et järgmisena sooviks tutvuda linnapea arvamusega Krimmi poolsaarel toimuvast.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kirjutas täna Delfi küsimusele vastates, et praegusel Ukraina valitsusel pole mandaati.