“Selgitasin oma kliendile seaduslikke võimalusi, mis tema kui süüdimõistetu suhtes toimivad,” ütles ETAle Eenmaa kaitsja vandeadvokaat Aadu Luberg ning lisas, et täpsemad otsused võetakse vastu nädalavahetusel.

Lubergi sõnul arutas ta Eenmaaga kohtuotsuse võimalikku edasilükkamist, kuid praegu on lõplikke vastusi veel vara anda. “Esmaspäevaks peaks kõik selge olema,” nentis Luberg.

Riigikohus jättis neljapäeval korruptsioonis süüdi mõistetud Eenmaa kassatsioonkaebuse rahuldamata ning jättis jõusse talle esimese astme kohtus määratud ühe aasta ja kuuekuulise vabadusekaotuse poolkinnises vanglas.

Samas tühistas riigikohus Tallinna ringkonnakohtu selle aasta 18. aprilli otsuse, millega loeti 29.505.000 krooni Eenmaalt väljamõistetuks Eesti Vabariigi kasuks. Riigikohus otsustas, et Eenmaa vastu esitatud tsiviilhagi kuulub rahuldamisele, kuid rahuldamise täpne suurus määratakse kindlaks tsiviilkohtumenetluse korras.

Riigikohus saadab kohtuotsuse täitmisele Tallinna linnakohtule. Hea käitumise korral on Eenmaal võimalus vanglast vabaneda üheksa kuu pärast.