42. nädalal (18-24 oktoober 2010) haigestus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse kokku 3578 inimest ehk 266,9 inimest 100 000 elaniku kohta, neist 47 protsenti olid lapsed.

Haigestumine Eestis püsib madalal tasemel, nakatunute arvu osas maakondade lõikes suuri erinevusi ei ole. Vanusrühmade järgi on haigestunute hulgas enim kuni 4-aastaseid lapsi.

Laboratoorse kinnituse sai gripidiagnoos möödunud nädalal kahel korral. Mõlemal juhul oli tegemist A-gripi viirusega, mida ei subtüpeeritud. Sentinel proovidest gripiviirust ei tuvastatud.

Olukorrast Euroopas

Euroopas jäi grippi haigestumine samuti madalale tasemele. Üksikud gripijuhud registreeriti Valgevenemaal, Küproses, Eestis, Isrealis, Venemaal, Slovakis, Ukrainas ja Suurbritannias.

Milline gripiviiruse tüvi Euroopas alanud hooajal domineerima hakkab, ei oska eksperdid veel täpselt öelda. Tänaseks on teada, et 45-st WHO Euroopa regioonis kinnitatud gripiviirusest kuuel juhul oli tegemist ripiviirusega H1N1(2009), ehk eelmisel aastal ringlusesse jõudnud nn seagripiga, üks oli sesoonne gripiviirus H1N1, seitse H3N2 ja 11 A-gripiviirust, mida ei subtüpeeritud ning lisaks 20 B-gripi viirust.