Urmas Nagel on Räpina Miikaeli koguduse õpetaja ja Võru praostkonna praost, ordineeritud 1992. Ta on Lõuna-Eestis hinnatud kaaluka vaimuliku ja kultuuritegelasena ning on esitatud ka Põlvamaa aasta isa tiitlile. Lähedased on teda iseloomustanud elutarga, analüüsiva, hooliva ja tänuliku inimese ning loomulikult ka suurepärase isana. Isalikku armastust ja pühendumist on ta näidanud üles ka nii oma koguduse liikmete kui ka koguduse hooldekodu elanike vastu, olles ustavaks kuulajaks inimeste pihtimistel ja surivooditel ning palvetajaks kõigi hingede eest, teatas EELK.

Marek Roots on Keila koguduse õpetaja, kes ordineeriti aastal 2003. Lisaks on Marek Eesti Evangeelse Vennastekoguduse eestseisuse liige, EELK noorte piibli- ja misjonikursuse kaplan ja lektor, toimetanud EELK misjonikeskuse ajakirja „Pluss“ ning kuulunud ka Eesti piibliseltsi nõukokku. Marek on andnud oma suure panuse kiriku ja kohaliku omavalitsuse koostöösse.

EELK aasta vaimulikke on valitud aastast 2007 ja see on EELK poolne võimalus tunnustada igal aastal kahte vaimulikku nende olulise panuse eest kiriku ja kogukonna arengusse. Aasta vaimulikke pärjatakse SA ELK Toetusfondi poolt võimalusega sõita palverännakule.