"Konsistoorium peab oluliseks rõhutada, et kui kahtlustusel on alust, on selline juhtum äärmiselt kahetsusväärne ning sellesse tuleb suhtuda täie rangusega. Igasuguse väärkohtlemise tolereerimine on lubamatu," märkis EELK konsistooriumi avalike suhete esindaja Arho Tuhkur BNS-ile.

Ta lisas, et EELK-s vaimulikuna töötamise ajal ei laekunud Maarandi suhtes kirikuvalitsusse ühtegi negatiivset signaali ega kaebust. "Ka pärast uurimise algatamist on nimetatud küsimuses konsistooriumisse pöördunud vaid ajakirjanikud. Seoses uurimise algatamisega kustutati Toomas Maarand vaimulike nimekirjast eelmisel aastal isikliku avalduse põhjal," ütles Tuhkur.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi sõnul menetleb politsei seoses Maarandiga kriminaalasja, mis käsitleb võimalike seksuaalkuritegude toimepanemist. "Kuna süüasja kohtueelne uurimine alles käib, ei ole võimalik kahtlustuse sisu täpsemalt kommenteerida," lisas Erm BNS-ile.

"Aktuaalne kaamera" teatas möödunud nädalal, et Maarand astus möödunud aasta lõpus tagasi Mihkli koguduse vaimuliku ametikohalt, samuti lõpetas ta tegevuse Läänemaa skautide maleva juhina.

Meest on analoogsete kuritegude eest juba paarikümne aasta eest karistatud, toona jäi ta ilma oma tööst kooliõpetajana