Lucas ütles Skype-i intervjuus "Aktuaalse kaamera" ajakirjanikule Anna Gavronskile, et see, et mõned KGB endised töötajad on pikka aega kaitsepolitseis tööl olnud, on väga halb idee. "Ma tean, et kapo tegi seda vastumeelselt ja väga piiratud ulatuses, peamiselt tehnilisi oskusi puudutavates valdkondades," vahendab ERR Uudised Lucase hinnangut.

"Nad ei kasutanud endisi KGB töötajaid selleks, et värvata agente või juhtida agentuure. See on alati halb idee kasutada endisi vastaspoole inimesi. Teabeamet alustas omal ajal puhtalt lehelt, kuid kaitsepolitsei jaoks oli see keerulisem, sest nad vajasid oskusi, mida olid ainult endistel KGB töötajatel, ning nad üritasid seda töölevõtmist teha nii vähe kui võimalik," rääkis Lucas.

"Kui ma oleks Eesti maksumaksja, ma küsiksin, et me oleme andnud kapole märkimisväärse eelarve aastate jooksul - miks te ei ole koolitanud uusi inimesi neid tehnilisi ülesandeid täitma? Miks te endiselt toetute endistele KGB-lastele, kes oleks pidanud palgal olema vaid lühikese üleminekuperioodi ajal? Peaks olema võimalik välja koolitada uusi inimesi, kelle puhul ei ole selliseid riskifaktoreid," arutles Lucas.