Silmaravi sai linnapea 1. septembril Ida-Tallinna keskhaiglas. Nii linnavalitsuse kui ka erakonna esindajad väldivad seda teemat kui kuuma kartulit. Delfi kõnedele ega e-kirjale pole vastanud ka Edgar Savisaare poeg, riigikogu liige Erki Savisaar.

Linnavalitsuse pressiesindaja ütles, et tema operatsioonist midagi ei tea ja isiklikke terviseandmeid ka avaldada ei saaks, sama ütles Savisaare nõunik Liina Oja. Ometi võiks eeldada, et kui meer käib operatsioonil, mis tema tööd mõjutab, siis seda ei hoita nõnda kiivalt vaka all.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles Delfile, et ta pole operatsioonist teadlik, ega oska selle toimumist kinnitada. Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk aga Delfi telefonikõnedele ei vastanud. E-kirjale tuli vastus, et mees on sel nädalal puhkusel.

Savisaare sõber ja erakonnakaaslane Aadu Must ütles Delfile, et ta on neli päeva Eestist ära olnud ega ole seetõttu Savisaare võimaliku silmaoperatsiooni osas informeeritud. Samas märkis ta, et varem on linnapea silm jutuks tulnud, kuid midagi väga hullu tema kinnitusel sellega lahti polnud.

Sellele, et Savisaar tõepoolest operatsioonil käis, viitab ka fakt, et sel nädalal oli linnapea päevakava väga hõre. Linnavalitsuse istung toimus erakorraliselt juba esmaspäeval ja siis kohtus Savisaar päevaplaani järgi ka linna finantsdirektori Katrin Kendraga.

1.-3. septembril olid linnapea päevakavas märgitud kohtumised avalike suhete direktori Ain Saarna, nõunike Moonika Batrakova ja Liina Ojaga ning abilinnapea Taavi Aasaga, kellest ilmselt keegi väga ei pahanda, kui kohtumised ebatavalises paigas või telefonitsi toimuvad või sootuks ära jäävad.