Täna Edgar Savisaare lähedastega kohtunud arstid kinnitasid, et Edgar Savisaare seisund on erakordselt raske, kuid mitte enam kriitiline, teatas Keskerakond.

Edgar Savisaar viibib endiselt intensiivravi osakonnas narkoosis ning tema elutegevust toetatakse. Täiendavaid operatsioone ei ole ta seni vajanud, kuid kirurgid jälgivad tema seisundit tähelepanelikult. Viimase ööpäeva jooksul on mitmed tema ravi kulgu iseloomustavad näitajad näidanud kerget trendi paremuse poole. Samas suurtest muutustest või ohu täielikust möödumisest on veel vara rääkida.

Edasine paranemine raskest haigusest saab olema aeganõudev.

14. märtsil Taist töövisiidilt naasnud Savisaar oli avalikkuse ees viimati 17. märtsil, mil ta jättis hüvasti maestro Eino Baskiniga. Juba siis oli märgata, et Savisaarel on tugev köha ning ta ei tunne end hästi. 18. märtsil toimetati ta halva enesetunde ja kõrge palavikuga Tartu ülikooli kliinikumi.

Ehkki alguses kahtlustati kopsupõletikku, selgus, et Savisaare haiguse põhjustajaks on lihasööjabakter ning tema elu päästmiseks amputeerisid arstid Savisaare jala.

Jaga
Kommentaarid