Juku-Kalle Raidi ettepanekul hääletati tänase istungi päevakorrast välja punktid 19 kuni 63, mis olid kõik arupärimised linnapea Edgar Savisaarele. Savisaar ise oli arupärimistele vastamiseks volikogus kohal.

"Juku-Kalle Raid pani täna linnavolikogus hääletusele, et ma ei peaks vastama arupärimistele. Kahju küll, olin need põhjalikult ette valmistanud," kirjutas Savisaar Facebookis. "Raidil aga polnud nähtavasti aega, ta pidi võib-olla mingile muule üritusele minema."

Savisaare sõnul on see igal juhul pretsedent. "Kas üldse enam peab saadikute arupärimistele vastama? Mõtleme järele, kuidas oleks parem?" küsis Savisaar.

Raid omakorda ütles Delfile, et kiiret tal pole, aga ta ei taha (nagu lõviosa demokraatlikust debatist lugu pidavaid inimesi) kuulata linnapea mõttetut jama.

"Ta ei vasta kunagi ühelegi küsimusele," põhjendas Raid. "Olgu see väike alandus talle õpetuseks ja meeldetuletuseks opositsiooni poolt, et tegemist ei ole mitte tema marionettide, vaid siia valitud inimestega, kes eeldavad dialoogi, mitte linnapea suva."

Algselt palusid saadikud võtta päevakorrast välja ja lugeda vastatuks ridamisi päevakorrapukte ehk arupärimisi, kuid Raid palus kõik arupärimised korraga välja võtta ja seda ettepanekut hääletada. Raid põhjendas oma ettepanekut sellega, et linnapea ei vasta niikuinii ühelegi küsimusele.

Tallinna peaminister ja Tallinna president

Häältega 26 poolt ja vastu 10, leidis Raidi ettepanek toetust. Ühtlasi tekitas see saalis naerupahvaku ja aplausi. Seejärel kinnitati ka päevakord, kuhu jäi alles 18 punkti.

Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Ants Leemets protesteeris sellise tegevuse vastu, öeldes, et tema soovib, et linnapea tema esitatud arupärimisele vastaks, kuid volikogu esimees Toomas Vitsut jäi kinnitatud päevakorra juurde kindlaks.

Ühtlasi ironiseeris Ants Leemets oma eelkõnelejat, kes oli linnapead nimetanud peaministriks, et edaspidi võikski volikogu esimeest Toomas Vitsutit nimetada Tallinna presidendiks ja Edgar Savisaart Tallinna peaministriks.

Linnavolikogu tegi täna muudatuse linnamajanduskomisjoni koosseisus - Eerik-Niiles Krossi ja Ants Leemetsa asemel kinnitati uuteks liikmeteks Siim Kabrist ja Hendrik Aavik.

Veel olid volikogu tänase istungi päevakorras Tallinna Paekaare Gümnaasiumi ja Lasnamäe Gümnaasiumi ümberkorraldamine Lasnamäe Gümnaasiumiks, Tallinna Filharmoonia põhimääruse kinnitamine, revisjonikomisjoni 2015. aasta tööplaani kinnitamine, Tallinna Transpordiameti taksoveolubade ja sõidukikaartide menetluse kontroll 2013. aastal, mitu detailplaneeringu kehtestamist ja korteriomandi müüki.