Kui Edgar Savisaar neljapäevaõhtuses "Aktuaalses kaameras" väitis, et ta laenas ligi kolm miljonit krooni Liechtensteini ettevõtjalt Peter Kaiserilt, ei unustanud ta muu seas mainimast ka seda, et laenas raha kaheksaks aastaks ning kaheksaprotsendilise intressiga, kirjutab aripaev.ee.

See on suur laen, arvestades Savisaare suhteliselt kesist kuupalka - 51 400 brutokrooni - taolise summa tagasimaksmist silmas pidades. Kui Savisaare nimetatud parameetrid pankade laenukalkulaatoritesse sisestada, selgub, et Tallinna linnapea igapäevaseks toimetulekuks jääks Savisaarele pärast 38 169kroonise laenusumma tasumist igas kuus elamiseks pisut alla 1800 krooni.

Kui arvestada juurde ka Savisaare erinevad lisatasud, siis peaks pealinna juht hakkama saama umbes 5000 krooniga kuus. Seda on umbes sama palju kui üks pisut üle keskmise suurusega pension.

Reedel Paides maarahva kongressil viibinud ning seal pressikonverentsi ajal näitlejate toas varjus viibinud Savisaar keeldus igasugustest selgitustest, mis käsitlenuks advokaat Peter Kaiserit ning tema igapäevast toimetulekut.

Miks Savisaar üldse raha laenamiseks Liechtensteini juristi poole pöördus ja too linnapeale priske intressiga laenu nõustus vahendama, on samuti teadmata.

Üks, mis selge. Kaiser on Liechtensteini advokaat, kes tegeleb erinevate õigusabi teenuste pakkumisega. Kaiseri puhul võiks paralleeli tuua Christine Sutteriga, kellest Äripäev kirjutas hiljuti kui Signaali arvatavat tegelikku omanikku Urmas Sõõrumaad varjavast Šveitsi riiulifirma juhatuse liikmest.