Edgar Savisaar on alustanud presidendivalimiste kampaaniat: Tallinnas riputati üles plakat "Savisaar presidendiks!" ja jagatakse ka reklaamlehti. Savisaare sõnul on tema toetajad plakateid üles pannud ja see tähendab, et nemad taotlevad, et Savisaar presidendiks kandideeriks.

"Ma ise olen praegu niisugusel positsioonil, et ootan, kuidas läheb erakonna volikogu, mis seisukoha volikogu liikmed võtavad ja pärast seda siis teen omapoolse otsuse. Nii et ma ei arva, et mul tuleks kiirustada nende asjadega, lõppude lõpuks ju valimiste esimene voor on ju alles augustis ja teine siis kuskilt septembris või oktoobris," sõnas Savisaar.

Küsimusele, kui suurt võitlust Savisaar volikogus ootab, vastas Savisaar, et lisaks Mailis Repsile on Keskerakonna presidendikandidaadiks saamise soovist teatanud ka Peeter Ernits ja Marina Riisalu ning mõni kandidaat võib ka juurde tulla. "Kõigil on võimalus ja õigus oma kandidatuur üles seada," rääkis Savisaar. "Ma ei tea, kui tõsine see võitlus tuleb või mitte, aga siin ei ole midagi ennustada, eks seda näeb õige varsti."

Kas tervislik seisund lubab töötada presidendina?

"Teate, tervisliku seisundi pärast ma kardan küll kõige vähem. Alates [Wolfgang] Schäuble'ist, kes ratastoolis on üks Saksamaa juhte (rahandusminister – toim.) ja lõpetades kõigile meile teadaoleva Ameerika Ühendriikide presidendiga (viitab Franklin D. Rooseveltile – toim.). Mina arvan, et ikkagi kõik sõltub sellest, kas sind usaldatakse või mitte. Tervisliku seisundi, ma usun, et elab üle," lausus Savisaar.

Kas on tehtud tagatoa lepe, et üritatakse upitada just üht inimest? "On küll, aga neid kokkuleppeid on tehtud mitmeid ja mitmete inimeste kohta, nii et ma neid väga tõsiselt ei võta. Nagu ma ütlesin, augustini aega on, kokkulepped sünnivad ja surevad, ja Eesti poliitikale on see küllalt omane."