"Meil oli sel ajal lisaeelarve arutelu. Ja ma kavatsen Tallinna linna juhtida kõik need päevad, kui teie peate oma debatte," ütles Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ajakirjaniku küsimusele tänases venekeelses Raadio 4 debatis osalemise kohta Savisaar vastust ei andnud. "Eks te vaadake ise, kas ma osalen või mitte. Debattidel pole mingit mõtet, teid ju huvitab ka ainult see, et Savisaart kohal polnud," ütles linnapea. Hiljem selgus, et Savisaar ei osalenud ja Raadio 4 debatis.

Savisaar lisas veel, et eilsel Vikerraadio debatil oleks tal igav hakanud, kuna üksikkandidaat Indrek Tarandit polnud kohal. "Tarandiga on huvitav debateerida, kellegi teisega seal vaielda pole."

Pärastõunal väitis aga Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk, et raadio 4 debatis soovis osaleda Mihhail Stalnuhhin, kuid seda ei lubatud, sest Savisaare vene keele oskus on piisavalt hea.

Rahvusringhääling lubas tänases venekeelses Raadio 4 debatis vahetada esinejat juhul kui esinumbri keeleoskus pole debati jaoks piisavalt hea. Nii esindab tänases saates IRL-i Tunne Kelami asemel Marko Mihkelson, EKRE-t Martin Helme asemel Andres Lillemäe ja Iseseisvusparteid Vello Leito asemel Emil Rutiku. Keskerakonna esinumbri asendamist Mihhail Stalnuhhiniga aga ei aksepteeritud põhjendusel, et Keskerakonna esinumber oskab piisavalt vene keelt.

"Igal kandidaadil on õigus ise otsustada, kas ta soovib osaleda tema jaoks võõrkeelses debatis. Kuna Rahvusringhäälingu valimiste kord ei sätesta eelnevalt keeletestide läbi viimist keeleoskuse kontrollimiseks, siis puudub ka õigus otsustada kandidaatide keeleoskuse üle. See on sekkumine poliitilisse valimisvõitlusesse," ütles Pukk.

Vikerraadios eile toimunud erakondade esinumbrite debatil osalesid Andrus Ansip, Marju Lauristin, Tunne Kelam, Martin Helme, Vello Leito, Marko Kaasiku ja Sulev Kaldi, kuid Keskerakonna esinumber Edgar Savisaar loobus osalemisest.

Kuna tegemist on esinumbrite debatiga, siis Vikerraadio ei aktsepteerinud Keskerakonnast Edgar Savisaare asemele asendusväitlejat ning Keskerakond jäi debatist kõrvale.