"Selline tunne oli, nagu röövlid oleks kodus käinud! Kodu on mulle sama tähtis kui igale Eesti inimesele," meenutab Edgar Savisaar kapo tundidepikkust läbiotsimist tema talus.

"Paraku mind nii kergesti ei murra – ma ei kartnud ka KGB-d," kirjutab Savisaar.

"Ma ei taha kaitsepolitsei tegelastele midagi ette heita. Nad muretsesid, et ravimid oleksid käepärast ja tellisid isegi reanimobiili selleks päevaks Hundisilmale. Minu autojuhil lubati kapo saatel käia toidu järel ning maitsti hea meelega Hundisilma šokolaadikomme, mida ma neile pakkusin. Ma ei tea, kui palju oli kaitsepolitsei töötajaid eri kohtades Tallinnast kuni Ruhnu saareni sel päeval rakkes, aga pakun, et tegu võis olla saja inimesega vähemalt. Hundisilmal huvitasid neid eriti arhiivid ja raamatukogu, mida põhjalikult läbi tuulati. Võib-olla ongi tõsi Hannes Võrno oletus, et lihtsalt taheti teada, mis minu arhiividesse teiste poliitiliste jõudude kohta on aegadega kogunenud, kõik muu oli teisejärguline."

"Kui te arvate, et ma Hundisilmal toimunut kergelt võtan, siis tegelikult nii see ei ole. Kodu on mulle sama tähtis kui igale Eesti inimesele. Määritud tunne oli, kui see seltskond Hundisilmalt lahkus. Nagu oleks röövlid käinud! Segamini paisati raamatukogu, kaasa viidi minu fotoalbumid ja pildid. Mis muud see oli, kui mitte Hundisilma rüvetamine," kirjutas Savisaar.

"Kuigi sai ka nalja. Olin varem otsinud ühte CD-d, aga ei olnud seda leidnud, nii et palusin, et kui see neile nüüd näppu sattub, siis nad mind ka aitaksid. Ega nad ei olnud minust paremad otsijad. Ära viidi autotäis igasugust kraami, arvutid ja muu elektroonika. Kõige rohkem kahju on mul raamatu "Peaminister" käsikirja variantidest. Naljakas, aga ära viidi ka viimasel ajal avaldatud kirjutise "Minu haiguse lugu" käsikiri, mis oli äsja ilmunud ajalehes Pealinn. Palun Pealinna toimetusel uurida, miks Toompuiestee 3 aadressil Pealinn ei käi, et nad sel moel linnapea artikleid peavad hankimas käima."

"Kapo käsutusse läksid ka minu tuttavate tüdrukute telefoninumbrid. Milleks neil seda vaja oli, ei saa aru. Loodan, et ei hakka öösiti helistama ja sõnumeid saatma. Tänaseks on saanud selgeks, et eeluurimiskohtunik kõrvaldas mind ametikohustuste täitmisest, kuigi jättis mulle linnapea ametinimetuse alles."

Savisaar kirjutab ka, et esimene mõte oli Hundisilma maha müüa ja kolida Tallinnasse, kust on lähemal aastate kaupa kohtus käia, aga seda ta siiski teha ei otsustanud.