„Juhul, kui kaalul on kellegi tsiviilõigused, tuleb Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooni kohaselt tagada isikule selle küsimuse otsustamisel aus menetlus. Aus menetlus hõlmab ka võimalust tutvuda tõenditega, millel tuginevad vastaspoole seisukohad ja taotlused. Näiteks on Euroopa Inimõiguste Kohus on leidnud, et ka arsti litsentsi ajutine peatamine peab toimuma ausas menetluses. On kahetsusväärne, et Eestis peetakse täna Tallinna linnapea ametikohal töötamise võimalust nii vähetähtsaks, et sellelt ametilt kõrvaldamine võib toimuda elementaarseid põhiõiguseid eiraval viisil,“ selgitas Nääs.

Savisaar usub, et prokuratuur ei soovi talle tõendeid näidata sellepärast, et siis saaks ta kaitsjatega võimaluse nende poolt kunstlikult loodud kahtlustused ümber lükata ning seda nad ka teeks.

"Pean ka selle küsimuse läbiarutamist Euroopa tasandil vajalikuks kogu Eesti ühiskonnale, et saaksime pärast seda astuda suure sammu kriminaalasjade ausama ajamise poole ning vähendada uurimisorganite ja prokuratuuri omavoli,“ avaldas lootust Edgar Savisaar.