Jutt on 32 000 kutseõppurist ja 7000-8000 kõrgkoolitudengist, kes on kooli kooleli jätnud. "Ma usun, et nende seas on enamuses hoopis noored, kes olid suuresti sunnitud oma haridustee katkestama," kirjutab Edgar Savisaar oma blogis.

"Väidan, et valdavale enamusele Eesti noortele ning nende peredele, ei ole täna tegelikult kõrghariduse omandamine taskukohane. Kahjuks ka suurele osale neist, kel oleks selleks võimed ja eeldused ning ka tahe õppida. Riigi majandusele on see korvamatu kahju!"

"Reformierakonna poliitikute suhtumine on olnud enam-vähem selline, et “kel raha pole, sel pole haridust vajagi”. Kes on vaesena sündinud, see on enam-vähem geneetiliselt lollakas. Sellised ehitagu, pesku põrandaid, parandagu autosid," heidab Tallinna linnapea koalitsioonierakonnale ette.

"Kui on räägitud õppurite toetamisest, on reformikad viidanud õppelaenu võtmise võimalusele. Eriti küüniline! Täna alustabki suur osa meie haritud noortest oma eluteed küllalt suure võlakoormaga, mida tuleb asuda tagasi maksma," arvab Keskerakonna liider.

"Sealjuures on levitatud ja propageeritud seisukohta, et kuna õppelaenu intressid pole kõrged, on loll see, kes laenu ei võta. Väga ohtlik mäng," nendib Savisaar.