"Viisitamm visati välja koos kõikide teistega, kes teise partei või valimisliidu nimekirjas kandideerivad. See ei ole eetiline," põhjendas Savisaar Viisitamme ja veel 69 keskerakondlase väljaviskamist Keskerakonnast.

"Alates kolme aasta tagusest ajast, mil Kadri Simson võttis üle Pärnu piirkonna juhtumise, pole ma kohanud Viisitammelt ühtegi tõsiseltvõetavat paljastust. Ja seda ei kohanud ma ka praegusel juhul," kommenteeris Savisaar Viisitamme väiteid erakonnas toimunud rahapesu kohta tänases Päevalehes.

Endine keskerakondlane ja Edgar Savisaare usaldusisik Tarmo Lausing rääkis eelmisel nädalal ajalehele Eesti Ekspress, et annetas pärast 2005. aastat peale noortekogu juhi kohalt taandumist erakonnale 350 000 krooni, mille päritolu ta ei teadnud.

"See toimus pärast noortekogu juhiks olemist (Lausing juhtis noortekogu 2005. aastani). Mulle anti erakonna tähtsa ametniku poolt raha. Seal oli 350 000 krooni ja ma pidin leidma annetajad," rääkis Lausing.

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul ei pidanud Tarmo Lausing oma esialgses intervjuus Eesti Ekspressile sularaha andjana silmas Kadri Simsonit, kuid on nüüd meelt muutnud.

Simson rääkis täna pärast riigikogus toimunud rahanduskomisjoni istungi lõppu Delfile, et on noortekogu eesotsas seisnud Tarmo Lausingule ja hiljem Henri Kaselole andnud raha üliõpilasesinduste valimiste jaoks.

mart Viisitamm ütleb aga tänases Päevalehes, et musta raha liigutati erakonnas fiktiivselt reklaamitšekkidega.