Viimase kahe aasta jooksul on järjepidevalt sisendatud meediale seisukohta, et ma olen Vene Föderatsiooni agent, kirjutab Savisaar ajalehes Kesknädal.

"Huvi minu isiku poliitilise ja majandusliku tegevuse suhtes Eesti prokuratuuri poolt on mõnikord lausa paranoilise iseloomuga. Prokuratuurist ja kapost sosistatakse, et minu jälitamiseks ja minu kui opositsiooniliidri kohta andmete kogumiseks olevat kulutatud üle kahe miljoni euro maksumaksja raha, kusjuures mingeid tulemusi saavutamata," sõnas Tallinna linanpea.

"Märgin, et kui pädevad ametivõimud oleksid minu käest mõistlikul viisil küsinud, siis oleksid nad ka saanud selgituse nendes küsimustes, mille vastu salaja huvi tuntakse, ja ei oleks olnud vaja kulutada seda kaht miljonit eurot," lisas ta.

Savisaar sõnas, et Eesti taasiseseisvumise 21. aastal oli ta sunnitud pöörduma oma sõnavabaduse ja võrdse kohtlemise põhimõtete tagamise küsimustes Euroopa ja maailma inimõiguste organisatsioonide – Amnesty Internationali, Human Rights Watchi, Euroopa Inimõiguste voliniku jt poole, et saada selgitust rea asjaolude suhtes, kus valitsuse institutsioonid ja õiguskaitseorganid on opositsioonitegelasi põhjendamatult rünnanud.

"Koos minuga on eelnimetatud pöördumisele alla kirjutanud veel mitu Eesti parlamendi liiget ning ka omavalitsustegelasi, kelle inimõigusi on riivatud ja keda on ahistatud."