„Parempoolsed seda loodavadki, et me käed üles tõstaks ja hääletult alistuksime, kuid just sellepärast me peamegi minema ja nad maha hääletama,” ütles Savisaar täna erakonna valimiskonverentsil peetud kõnes.

„Meie käest küsitakse, kes on Keskerakonna liitlased nendel valimistel? Meil on üks suur liitlane, kellele toetuse me peame ära teenima – see on Eesti rahvas," rääkis ta.

Üksikkandidaadid väärivad tähelepanu

Savisaare sõnul on Keskerakonnal sarnased programmilised vaated Rahvaliiduga ja Sotsiaaldemokraatidega ning lisas, et väärib tähelepanu ka suhtumine üksikkandidaatidesse.

"Ma ei saagi aru, miks neid naeruvääristatakse! Põhiseadus lubab neil kandideerida ja kui nad on nõus ka parlamendis tööd tegema, siis miks me neid eemale peletame?" küsis Savisaar. "Sõltumatute hulgast kasvavad meile liitlased, aga mitte vastased."

Rohelised on silmakirjalikud

Hoopis teine asi on aga Rohelised, kes Savisaare arvates on nendel valimistel eriti silmakirjalikud.

"Nad on teinud partei, et justkui olla parteide vastu. Nad tahavad jätkata Riigikogu eelmise koosseisu poliitikat. Tuleb tunnistada, et nad teenisid hästi, aga peamiselt küll ainult iseennast,” märkis Savisaar.

Keskerakond nõuab - laske meil teha

„Meie ei osale valitsuses, kellel on ükskõik, mis saab tööpuudusest. Me ei lähe valitsusse, mis tõstab neid hindu ja aktsiise, mis riigist sõltuvad. Me ei lähe sellesse valitsusse, mis pensione ei tõsta. Me ei aktsepteeri niisugust valitsust, kes ajab poliitikat, mis süvendab rahvuslikku lõhet. Meie ei lähe valitsusse, et seal proovida ja katsetada,” rõhutas Keskerakonna esimees, „me nõuame ainult üht – laske meil teha.”

Mis on juba tehtud?

„Kui me esimest korda tulime võimule, siis me tõime Eestile iseseisvuse. Kui me teist korda võimule tulime, siis me panime aluse narkovastasele võitlusele. Kui me kolmandat korda võimule tulime, siis kehtestasime lastele koolitoidu," loetles Savisaar.

"Majandusliku kasvu ajal ei saadud võib-olla selle tähendusest algul arugi. Kui me neljandat korda võimule tulime, siis me viisime läbi kõige võimsama pensionitõusu ja kasvatasime pensionireservi, mida tänaseks enam alles ei ole,” jätkas ta.

Alternatiiv praegusele poliitikale

Keskerakonna esimees rõhutas erakonna valimiskonvrentsil, et just Keskerakond on 6. märtsil nende inimeste valik, kes vajavad alternatiivi praeguse valitsuse poliitikale.

Savisaar selgitas, mida inimesed võidavad, kui nad hääletavad 6. märtsil Keskerakonna poolt.

„Me nõuame väga lihtsaid, aga inimestele ülivajalikke asju: ravimite ja toiduainete käibemaks on vaja maha saada, elektri hind on vaja kontrolli alla võtta, omavalitsused vajavad toetamist ja abi,” selgitas ta.

„Noored nõuavad tasuta kõrgharidust, Keskerakond samuti – IRL`i haridusminister on võimul olnud juba neli aastat, kuid alles neli kuud enne valimisi tuli ta välja lubadusega, tagada tasuta kõrgharidus. Kus ta seni oli!?” märkis Savisaar.

„Enne eelmisi valimisi lubasid parempoolsed noortele peredele soodustatud või isegi tasuta kortereid. Praegu jätkab ainult Tallinn veel kangekaelselt ja vastuvoolu ujudes munitsipaalkorterite ehitamist noortele peredele,” rääkis Tallinna meer.

Valimisteni on 48 päeva

„Mis on meie ülesanne nende päevade jooksul? Räägitakse, et poliitikud peaksid vähem lootma suurte plakatite ja kallite telereklaamide peale ning rohkem suhtlema valijatega silmast silma tänaval, poes ja kodudes. Meie jaoks ei ole see mingi uudis! Me oleme ikka eelistanud vahetut suhtlemist inimestega. Me oleme teinud seda kõigil valimistel ja meie tugevus selles seisnebki.”

Savisaar kutsus keskerakondlasi üles jätkama seda kahekõnet Eesti inimestega kõigil valimisteni jäänud päevadel ning rääkida neile sellest, mis on inimestele tõepoolest tähtis – hinnad, palgad, töökohad – kuulata inimeste arvamusi ja selgitada meie seisukohti.

„Kui me seda teeme, siis käib meie käsi valimistel hästi. Kui jääme istuma oma kabinettidesse, siis pole meil muidugi mingit edu loota. Kõik sõltub meist endist, käärime käised ülesse ja asume tööle,” lõpetas Savisaar.