Reformierakond hakkas valimistele vastu minema nelja Tallinna linnapeakandidaadiga, kuid tänaseks on Jürgen Ligi ja Laine Randjärv teatanud, et ei pürgi enam seekord pealinna meeriks. Homme selgub, kas peaministripartei linnapeakandidaadiks Tallinnas saab Valdo Randpere või Vilja-Savisaar Toomast.

Hinnates Reformierakonna kandidaate ütles Savisaar Delfile, et neil kõigil on nii tugevad kui ka nõrgad küljed ja seega ei ole mõtet mingit pingerida nende kohta koostama hakata.

Savisaare hinnangul oleks parim konkurent linnapea kohale hoopis Reformierakonna esimees Andrus Ansip.

„Ma mõistan, miks ta ei kandideeri aga ehk mõtleb ümber. Võib-olla oleks talle huvi pakkuv ühendada peaministri ja linnapea ametikohad. Nii nagu Siim Kallas soovis kunagi ühendada presidendi ja peaministri rolle,“ arutles ta.

Kuigi on üsna selge, et Keskerakond esitab linnapeakandidaadiks Savisaare, leiab pealinna praegune valitseja, et ei tasu sündmustest ette rutata.

„Minu vastu kandideerimisest on veel vara rääkida, sest Keskerakond ei ole Tallinna linnapea kandidaati veel üles seadnud. Meil on sellega veel aega,“ ütles ta.