“Meie 1996. aastal sõlmitud abielu on lõppenud ja me oleme esitanud ühise avalduse meievahelise abielu lahutamiseks. Otsus abielu lahutada on meie ühine otsus. Meil puuduvad erimeelsused kooselu lõppemise põhjuste osas ja meie vahel pole muid vaidlusi,” teatasid Savisaared Keskerakonna kodulehel.

“Meievahelise abielu lõppemise põhjuseks oli avaliku ja poliitilise elu ühildamatus perekondliku argieluga. Ühel hetkel meie teed lahknesid ja seda vaatamata mõlemapoolsetele üritustele perekonda säilitada,” seisab ühisavalduses, mis kannab pealkirja “Edgar Savisaare ja Vilja Savisaare teadaandmine Eesti meediale.”

“Poliitiliselt esindame endiselt sama maailmavaadet ja loomulikult jätkame koostööd Keskerakonnas. Ka isiklikult oleme jäänud teineteise suhtes mõistvateks kaaslasteks. Meie tütar Rosina on saanud täisealiseks ja omandab käesoleval ajal kõrgharidust Prantsusmaal. Rohkemat sellele avaldusele ei ole meil midagi lisada.”

Vilja Savisaar keeldus abielulahutusest rääkimast. “Ma ei kommenteeri seda teemat,” ütles Vilja Savisaar Delfile.

Vilja ja Edgar Savisaar jagasid oma vara juba varem. 10. novembril avas paar abieluregistris abieluvara registrikaardi nr 2181, mis tähendab, et abielu kestel omandatu on jagatud, vahendas Kroonika. Sõlmiti põhjalik abieluvara leping, kus pandi paika, et näiteks seni ühe abikaasa nimel seisnud, kuid ühisvarana sisuliselt mõlemale kuulunud Hundisilma talu on nüüdsest vaid Edgari jagu. Olevi tänava eramu kuulub aga sestsaadik ainult Viljale. Vilja klaaris protsessi käigus ka 4,2 miljoni suuruse hüpoteegi ja ostis lisaks korteri nooblis Tallinna südalinna kvartalis.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare (59) ja eurosaadik Vilja Savisaare (47) lahutus on olnud jutuks juba pikemat aega. Mõistagi ei räägitud sellest sündmusest enne valimisi — negatiivne uudis võinuks tulemusi kahjustada.  Kaks kuud tagasi kohalike omavalitsuste valimisööl ütles Edgar Savisaar Delfi reporterile kindlalt, et lahutusest polnud juttugi.

Vaata pildigaleriid Eesti kuulsaimast  pollitikutepaarist!