"Äritudengid vajavad õppejõududeks inimesi, kes on kiiresti muutuvas ärimaailmas kõige paremini toimuvaga kursis nii teoorias kui praktikas," tõdes EBSi rektori kohusetäitja Arno Almann

"Usume, et sellised inimesed nagu hiljuti meiega liitunud Andres Tupits, Agu Uudelepp ning peagi veel liituvad uued meeskonnaliikmed annavad üliõpilastele parima ülevaate hetkel majandus- ja ettevõtlusmaastikul toimuvast ja uutest väljakutsetest."

Almanni sõnul kavandatav kõrgharidusreform otseselt erakõrgkooli õppetööd ja õppekorraldust ei mõjuta ja tudengid selle pärast muretsema ei pea.

"Kaudset mõju ei oska me muidugi veel hinnata. Paljusid noori kindlasti meelitab eestikeelne tasuta kõrgharidus," möönis ta. "Kõik need aga, kes soovivad inglise keeles õppida, peavad ise õpingutesse investeerima. Meie kaugem eesmärk on muuta suurem osa õppekavadest inglisekeelseks."

Selle põhjuseks tõi rektori kohusetäitja, et tänapäeval edukat äri ainult Eesti piirides enam ei aja, mistõttu ärijuhtimise ja ettevõtluse õppimine ainult eesti keeles ei täida enam peagi oma eesmärki.

Uus õppekava inglise keeles

Uuel õppeaastal on EBSil ka mõningaid muudatusi õppekavades. Almanni sõnul hakkab kool bakalaureusetasemel rahvusvahelist ärijuhtimist päevaõppes õpetama täielikult inglise keeles.

Magistriõppes lisandub aga uus spetsialiseerumismoodul ekspordijuhtimine, mida viiakse läbi koostöös TTÜ ja Tartu Ülikooliga.

"Sel sügisel avatakse ka esmakordselt ühine ingliskeelne kultuurikorralduse magistriõppekava Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaga," tutvustas Almann uut õppekava. "Koostöös EMTA ja Eesti Kunstiakadeemiaga pakume bakalaureuseõppes ka spetsialiseerumismoodulit loomemajanduses."

Piiriülene koostöö

Lisaks Eesti ülikoolidele teeb EBS aktiivselt koostööd ka välisülikoolidega. "Sel suvel lõpetas meie esimene bakalaureuseõppe lend, kes omandasid EBSi ja Inglismaa Lancaster University Management Schooli topeltdiplomi, õppides kaks aastat EBSis ja kaks Inglismaal," tutvustas rektori kohusetäitja.

Septembris sõlmib kool koostööleppe Nottingham Trent University’ga, kellega ülejärgmisel õppeaastal hakatakse läbi viima ühisõppekava magistritele finantsjuhtimise erialal. "See on eriti tähelepanuväärne selle poolest, et meie õpetamise tase ja meetodid peavad ühisõppekava loomiseks olema täielikult vastavuses inglise süsteemi rangete reeglitega," selgitas ta. 

Tegevus Soome suunal

EBSi Helsingi filiaal võtab sel sügisel taas vastu kaks uut õpperühma. Hetkel on EBSis välistudengite protsent kogu üliõpilaskonnast 15 protsenti, ka välisõppejõudude osakaal kogu õppejõudude koosseisus on samas suurusjärgus. 

EBS Juhtimiskoolituse Keskus on alates käesoleva aasta maist Academy of Executive Coatching (UK) litsentseeritud partner Eestis ning pakub siinsetele juhtidele kaasaegset juhtimise kompetentsi, mis mujal maailmas on järjest enam tuntust ja tunnustust kogunud.

25 aastat majandusharidust

Almanni sõnul liigub EBS kindlalt oma kursil edasi. "Oleme juba pea 25 aastat pakkunud spetsialiseerunud ülikoolina majandus- ja ettevõtlusalast haridust ning endale ka kindlaks jäänud," rääkis ta.

"Kindlasti ei ole meie ambitsioon saada selles valdkonnas suurimaks kõrgkooliks, pigem panustame hetkel Eestis ainsa eraülikoolina meie poolt pakutava hariduse kvaliteedile," ütles Almann ja sõnastas kooli eesmärgi. "Meie eesmärk on anda oma tudengitele nende investeeringutele vastavat rahvusvaheliselt konkurentsivõimelist äriharidust, mis tehtud investeeringu tulevikus mitmekordselt ära tasuks."