Almanni ametiaeg rektorina algab 1. septembril ning kestab viis aastat, teatas EBS.

EBS-i asutaja ja rektori valimiskogu esimehe Madis Habakuke sõnul sai rektori valikul määravaks eelkõige silmapaistva juhtimiskogemuse olemasolu. "Arno Almanni viimased kuus kuud EBS-i rektori kohusetäitjana on tõestanud tema sobivust nii meeskonna kui ka kogu organisatsiooni juhina. Samuti pidasime oluliseks tema kuue aasta pikkust kogemust kõrghariduse hindamise eksperdina kõrghariduse kvaliteediagentuuri hindamisnõukogus," sõnas Habakuk.

Professor Arno Almanni sõnul on tema eesmärk EBS-i rektorina jätkata kõrgkooli juhtimist rahvusvahelistumise suunal. "EBS on Eesti ainus eraülikool tänu sellele, et oleme spetsialiseeritud ülikoolina taganud kõrghariduse andmisel nõuetekohase kvaliteedi ja arendanud seda toetavat teadustööd. Rektorina on minu eesmärgiks EBS-i väärtusi ja ärihariduse kvaliteeti hoida ning aidata kaasa üliõpilaste rahvusvahelisel tööjõuturul edu saavutamisele. Selleks peab EBS arendama koostöösidemeid Eesti ja välisriikide parimate ülikoolidega ning tegema veelgi tihedamat koostööd nii kohalike kui rahvusvaheliste juhtivate ettevõtetega," rääkis Almann.

Professor Almann on sündinud 22. oktoobril 1950. Doktoritöö kaitses ta Tallinna tehnikaülikoolis 1999. aastal. Almann on töötanud erinevatel juhtivatel ametikohtadel nii avalikus- kui erasektoris, teadusasutustes ning Euroopa Liidu ja Maailmapanga rahvusvahelise eksperdina Kesk- ja Ida-Euroopa ning Kesk-Aasia riikides.

Almann töötab EBS-is 1997. aastast. Alates 2000. aastast on ta EBS-i õiguse ja avaliku halduse õppetooli juhataja ja korraline professor, keda on korduvalt üliõpilaste poolt valitud parimaks õppejõuks. EBS-i rektori kohusetäitjaks sai Almann mullu detsembris.

EBS-i eelmine rektor Peeter Kross lahkus mullu 16. novembril tervislikel põhjustel omal soovil ametist.